Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΣΚΕΨΕΙΣ ... ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Την άποψη μου για τους λαούς την έχω εκφράσει. Δεν πειράζει όμως να το πω για μια ακόμη φορά. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. Πόσο θα ήθελα να μην είχε γίνει, εκείνη η ανακατωσούρα στη Βαβέλ και να μπορούσαμε να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα! Βέβαια μπορεί να μη μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά η επικοινωνία δεν λείπει! Μιλάνε τα μάτια, μιλάνε οι κινήσεις, μιλάει η έκφραση.
Και όλα αυτά τα γράφω, γιατί πρόσφατα πήγα στην Κωνσταντινούπολη.
Μια πόλη τυχερή! Μια πόλη που την αγκαλιάζει η θάλασσα! Μια πόλη σταυροδρόμι. Μια πόλη που συναντιόνται διαφορετικές θρησκείες (άλλη μια διαφοροποίηση των ανθρώπων που αξίζει κάποια στιγμή να σχολιάσω).  
Πέρασα καλά. Τρεις μέρες περίπου. Δεν έκανα σπουδαία πράγματα. Έκανα βόλτες, πήγα στην σκεπαστή αγορά, έβγαλα φωτογραφίες, έφαγα στα μικρομάγαζα ντονέρ, τας κεμπάπ και ήπια καφέ τούρκικο.
Να μην ξεχάσω το παζάρι! Το παιχνίδι του καταναλωτή με τον μαγαζάτορα. Ποιος θα ρίξει ποιον. Και βέβαια νικητής είναι πάντα ο έμπορος. Απλά ο πελάτης προσπαθεί να αποσπάσει την καλλίτερη τιμή. Πάντως όπου ισχύει το παζάρι, είναι λάθος να μην συμμετέχεις στο παιχνίδι. Το πληρώνεις ακριβά! Η τιμή μπορεί να πέσει και κάτω από το μισό!

                                                       ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 13/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου